Hibridul vizor/monitor SmallHD Sidefinder este o combinatie excelenta intre un monitor HD de 5” si un dispozitiv cu lupa care se inchide in jurul monitorului, mai exact un vizor electronic de inalta rezolutie (EVF).

 

SmallHD SidefinderConceptul dezvoltat de SmallHD este unul revolutionar si, din primavara, cand a fost anuntat prima oara, a castigat nenumarate premii, dintre care 5 doar la NAB 2015.

De altfel, de cand a fost prezentat prototipul si pana la inceperea livrarilor, Sidefinder a primit un upgrade de firmware, rezultand in mai multe optiuni decat la momentul la care fusese anuntat.

sidefinder_hd_monitor1. Monitorul este bazat pe monitorul profesional de camera SmallHD 502, acesta avand conexiuni de intrare si iesire atat SDI cat si HDMI (ceea ce permite, desigur, cross-conversia), insa o varianta mai ieftina poate fi achizitionata optand pentru SmallHD 501, care ofera doar HDMI.

2. SmallHD Sidefinder este atat EFV-ul cu cea mai mare rezolutie cat si monitorul de camera cu cea mai mare rezolutie de pe piata. Marimea generoasa a ecranului ofera mai mult decat dublul ariei de vizualizare ale altor sisteme combinate existente.

3. Datorita designului pliabil, in curs de patentare, dispozitivul beneficiaza de dimensiuni mici, fiind in acelasi timp cel mai mare ecran din clasa. Forma sa adaptabila le permite cameramanilor sa culiseze vizorul aproape de camera, eliminand un factor comun al durerilor de gat in timpul filmarilor de pe umar.

sidefinder_high_res_viewfinder4. Sidefinder se livreaza cu un suport special care accepta 4 dintre cele mai raspandite standarde de montare EVF: filetul de ¼-20 pentru montarea tipica a EVF, cu eliberare rapida pentru sistemele pe tija de 15mm, sina NATO si chiar si discul standard Arri pentru montarea high-end EFV.

Aceste 4 optiuni ofera configuratii de montare aproape nelimitate, permitand atasarea usoara a Sidefinder, fara a achizitiona echipament suplimentar.

5. Din dorinta de a simplifica lucrurile, toate optiunile ce tin de software pot fi accesate printr-o apasare a joystick-ului.

Mai mult, o telecomanda wireless poate fi pozitionata pe manerul trepiedului sau in orice alt punct convenabil, pentru ca operatorul sa aiba toate comenzile la indemana, fara a compromite stabilitatea camerei.

SmallHD Sidefinder6. Sotfware-ul Sidefinder pune la dispozitie o serie de optiuni pentru incadrare, focalizare si expunere, HD Waveform, masuratori audio afisate pe ecran, precum si suport LUT 3D prin intermediul unui card SD.

7. Mai mult, ofera posibilitatea de a capta imagini in format RAW la 1080p din feed-ul live al camerei, dar si posibilitatea ca utilizatorul sa incarce o imafine in format JPEG de pe cardul SD pentru a o afisa peste feed-ul live.

No more articles
Lasati-ne un mesaj!