Compania nipona a pornit de la populara camera FS7 si a adaugat cateva trasaturi extrem de importante pentru a crea versiunea mark Sony FS7 II.

Ideea pentru noul camcorder PXW-FS7M2 a pornit de la feedback-ul utilizatorilor iar acesta va fi tentant in special pentru cei care filmeaza documentare sau produc filme independente.

Printre noile implementari se numara un filtru ND variabil electronic. FS7 II a preluat aceasta trasatura direct de la Sony FS5, lansat la inceputul acestui an. Acest tip de filtru ofera atenuare de la 2 la 7 puncte de stop de ND ajustabil in cateva feluri.

In primul rand, FS7 II are un inel cu 4 pozitii ND, la fel ca originalul FS7, cu o pozitie clara, insa celelalte 3 pot fi setate in sistemul de meniu al camerei.

Prin apasarea unei manete aflate pe partea cameramanului se poate schimba setarea de pe diafragma pe ND, setarile ND putand fi introduse fie prin intermediul zonei de dial din partea laterala a camerei, fie prin zona de dial de pe manerul de control. In timp ce filtrul ND modifica imaginea in trepte de ¼ puncte de stop, trecerile apar impecabile.

Desigur, filtrul ND variabil electronic are si functie auto. Seteaza o anumita deschidere a diafragmei si apoi aplica Auto ND. Camera va alege singura ND-ul potrivit. Te poti intoarce apoi la functia de Variable ND pentru a stabili cu exactitate expunerea.

Sony PXW-FSm2Sony FS7 II beneficiaza de E mount cu blocaj pe baza de maneta, ceea ce este de fapt un PL mount indeajuns de puternic sa sustina obiective grele fara suport. Se roteste in pozitia de deschidere pentru a insera direct obiectivul, exact ca in cazul monturilor PL. Apoi se roteste pentru blocare, fara a fi necesara rasucirea obiectivului.

Pentru schimbarea obiectivului, operatorul apasa pe maneta dedicata pentru deblocarea monturii si apoi se roteste, toata operatiunea putand fi facuta cu o singura mana.

Sony FS7 IICe mai aduce in plus noul camcorder? Ergonomie si control imbunatatite. Sony a regandit bratul de control pentru a fi extensibil. De asemenea, poate fi configurat pentru a permite camerei sa fie tinuta la nivelul taliei. Iar manerul pentru control a primit un buton programabil in plus.

Cu 7 butoane programabile pe corpul camerei si 3 pe manerul de control, Sony FS7 II ofera un plus de control si de personalizare.

In plus, compania a adaugat un sistem complet nou de montare pentru ecranul LCD, bazat pe doua bare de 15mm, una rotunda si una patrata, ajustarea configuratiei putand fi facuta pe doua axe.

Montura dedicata microfonului este creata intr-un mod asemanator. Totul este gandit astfel incat schimbarile sa poata fi facute cu o singura mana, in timp ce camera este sustinuta pe umar.

Sistemele de montare pentru LCD si microfon, precum si noul brat de control, pot fi achizitionate si de catre actualii proprietari de FS7.

Sony FS7 II beneficiaza de introducerea gamei BT.2020 in modulul Custom al camcorderului. Acest standard broadcast pentru o gama mai larga de culoare pozitioneaza camera pentru zona de productii HDR.

Toate accesoriile dezvoltate de alte companii pentru FS7 vor functiona la fel de bine pe FS7 II.

Este de asteptat ca livrarile sa inceapa in ianuarie 2017.

Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles
Lasati-ne un mesaj!