Autocue furnizeaza telepromptere grupului de radiodifuziune britanic BBC inca din anii ’50.

In ultimii 20 de ani, Autocue a devenit furnizorul exclusiv de servicii de telepromting ale tuturor programelor de stiri BBC, inclusiv BBC News, World News, Newsnight, Marr on Sunday si The Politics Show.

Pe langa echipamentele Autocue in fiecare studio de stiri, Autocue pune la dispozitie, 24 din 24 de ore, o echipa care editeaza si care deruleaza textele pentru prezentatori.

Dupa mutarea BBC din Centrul Televiziunii in New Broadcasting House, toate echipamentele Autocue au fost updatate la cea mai recenta gama Master Series.

Teleprompterele folosite in prezent sunt Master Series 12”. Acestea au monitoarele cu cea mai mare luminozitate, astfel incat textul sa poata fi citit cu usurinta chiar si in lumina puternica a reflectoarelor de studio.

autocue-bbc-2Dispozitivele sunt montate pe camere robotice care sunt constant in miscare, de aceea trebuie sa fie cat mai usoare posibil. In acelasi timp, intregul ansamblu trebuie sa fie rigid, astfel incat sa nu tremure atunci cand este in miscare.

Copertina, care tine geamul in loc, in fata ecranului, are unghiuri cu deschideri mari, astfel incat camerele sa poata lua cadre largi fara ca teleprompterele sa intre in imagine. Geamul in sine este prins intr-o rama de metal rabatabila astfel incat sa fie usor de curatat sau, la nevoie, de inlocuit.

Prompterele vin cu o serie de accesorii aditionale montate pe ele, pentru a ajuta prezentarorii. In primul rand, au un semnal luminos care afiseaza numarul camerei si care isi schimba culoarea atunci cand camera este on-air, astfel incat prezentatorul sa stie unde sa se uite.

In al doilea rand, exista monitoare ”talent feedback” de 9” montate sub telepromptere. Acestea redau o imagine a semnalului live, astfel incat prezentatorul sa aiba acces la imaginea pe care telespectatorul o vede acasa.

Software-ul pentru teleprompting se numeste QMaster/QBox si este cel mai avansat sistem de acest fel din lume. Software-ul QMaster ruleaza pe un PC standard si primeste scenariul de la sistemul redactiei de stiri, in care jurnalistii pregatesc programul (stirile, ordinea lor, inregistrarile video etc).

PC-ul trimite scenariul over IP (oferind astfel un avantaj  in fata sistemelor conectate prin cablu) catre un dispozitiv hardware separat, denumit QBox. Acesta din urma genereaza semnalul video al scenariului si trimite imaginea catre monitoarele teleprompterelor.

Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles
Lasati-ne un mesaj!