ARRI aduce camera ALEXA SXT si modulul upgradat SXR ca urmatorul pas in continua dezvoltare a familiei ALEXA. Pastrand fundatia solida pe baza careia ALEXA este construita, camerele ARRI ALEXA SXT (Super Extended Technology) si SXR (Super Extended Recording) ofera o serie de plusuri.

Printre acestea se numara inregistrarea ProRes 4K, calitate imbunatatita a imaginii, management detaliat al culorii, trei iesiri HD-SDI complet independente si suport pentru noile diverede mare viteza si capacitate SXR.

Cele trei iesiri HD-SDI permit, de exemplu, ca o imagine Log C sa fie folosita pentru a ii arata regizorului o imagine impecabila cu o colorizare live, o imagine Rec 709 sa fie transmisa la zona de editare si o imagine Rec 709 cu diferite straturi de informatii sa fie afisata pe monitorul on-board al camerei.

ARRI ALEXA SXTGama completa SXT include ALEXA SXT EV, SXT Plus si modulele SXT Studio, inlocuind camerele ALEXA XT. Datorita lansarii noii ALEXA Mini, nu va exista o ALEXA SXT M. In schimb, modelul ALEXA Classic EV va ramane in gama. Camerele ALEXA XT (cu exceptia ALEXA XT M) achizitionate intre 1 ianuarie 2015 si primele livrari ale camerelor SXT, sunt eligibile pentru un upgrade SXT complet.

Inca de la lansare, avantajul fundamental al sistemului ALEXA a fost combinatia unica intre cea mai buna imagine posibila si cel mai eficient flux de lucru pe platou si in studio. Bazata pe un feedback vast din piata, linia de camere ALEXA SXT isi imbunatateste in continuare aceste calitati, ridicand standardul deja inalt stabilit de ALEXA.

Cu inregistrare interna ProRes 4K UHD (3840 x 2160 pixeli) si ProRes 4K Cine (4096 x 2636 pixeli), camerele ALEXA SXT sunt alegerea ideala pentru productii care au nevoie de rezultate cinematografice 4K UHD TV sau 4K DCI.

Pentru un flux de lucru simplificat, camerele ARRI ALEXA SXT / SXR ofera de asemenea diverse alte formate pentru inregistrare, inclusiv ProRes 3.2K sau ProRes 3.4K, ceea ce usureaza procesul inclusiv de-a lungul post-productiei pentru o up-sample de pana la 4K UHD sau 4K DCI.

ARRI ALEXA SXTCamerele ALEXA SXT pastreaza apreciatul senzor 3.4K ALEV III ale modelelor precedente si adauga partea electronica de ultima generatie a camerei ALEXA 65.

Aceste componente electronice de inalta performanta combina cea mai noua generatie de procesoare FPGA cu un backplane intern de inalta viteza pentru a forma baza unui lant de procesare a imaginii complet complet revizuit, corectie avansata a pixelilor si reductie a zgomotului optionala.

Toate acestea au ca rezultat o calitate sporita a imaginii. La fel ca predecesorii XT, seria ALEXA SXT retine apreciatul Open Gate, modulele de senzor 4:3 si16:9, care poate fi inregistrat in ARRIRAW sau ProRes de pana la maxim 120fps.

Crearea noii imagini, puternica si unica in felul sau, a fost facuta posibila prin utilizarea motorului de management al culorii dezvoltat initial pentru ARRI AMIRA. Profitand de gama extrem de larga de culori tipica senzorului ALEXA, acest nou motor permite un control fara precedent care, intr-un final, inseamna mai multa libertate creativa pentru utilizator.

Camerele ALEXA SXT/SXR suporta aceleasi formate media ca si ALEXA XT. In plus, beneficiaza de driverele SXR de inalta viteza si de mare capacitate. Atat cel de 1TB cat si cel de 2TB sunt capabile de viteze de pana la 20Gbit/s.

Pentru a asigura cea mai buna integritate a transferului de date precum si cea mai mare flexibilitate pentru media actuala si de viitor, fiecare familie media presupune propriul adaptor atunci cand sunt folosite pe camerele ARRI ALEXA SXT / SXR.

Mai mult, previzualizarea pe platou este imbunatatita, inclusiv optiunea de a utiliza o gama larga de culori in Rec 2020, in timp ce creatiile de zi cu zi devin mai eficiente iar colorizarea finala este mai rapida.

Un nou tip de fisier de imagine, ALF-2 (ARRI Look File 2), contine un ASC CDL (American Society of Cinematographers Color Decision List) precum si un LUT 3D. Fisierele ALF-2 pot fi create cu o noua ARRI Look Tool, care poate de asemenea sa importe LUT-uri 3D standard.

Fisierele ALF-2 si uneltele care le creaza sunt compatibile intre ALEXA SXT, ALEXA Mini si AMIRA. Odata incarcate in camera, parametrii CDL si/sau LUT-urile 3D pot fi aplicate oricareia dintre cele trei iesiri HD-SDI sau pentru viewfinder. Pentru cei care au nevoie de un flux de lucru mai rapid, parametrii CDL si/sau LUT-urile 3D pot fi, de asemenea, aplicate direct inregistrarii ProRes.

O noua optiune demna de luat in calcul este colorizarea interna live direct pe platou. O serie de solutii pentru colorizarea live vor putea sa controleze parametrii CDL interni live. In principiu, asta inseamna ca se muta look box-ul din DIT in camera si se simplifica setarile de culoare de la locul filmarii.

Valorile CDL (precum si cele LUT 3D, daca sunt folosite) sunt, desigur, stocate in metadata si sunt accesibile pentru operatiunile de zi cu zi sau pentru punctul de pornire al colorizarii finale.

Noul motor pentru managementul culorii este usor de sincronizat cu imaginea camerelor precedente ALEXA, dar poate oferi baza unui stil complet nou.

ARRI ALEXA SXT este disponibila pentru precomanda. Intre timp, ALEXA XT poate fi comandata din stoc, camera fiind eligibila pentru un upgrade SXT complet si gratuit.

Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles
Lasati-ne un mesaj!