Pe langa lansarea noii URSA Mini Pro 4.6K, Blackmagic Design a mai anuntat si doua noi panouri de control pentru DaVinci Resolve: DaVinci Resolve Micro Panel si DaVinci Resolve Mini Panel.

Editorii interactioneaza cu timpii, coloristii fac modificari profunde pentru fiecare filmulet. Editorii tin sa lucreze cu tastatura si mouse in timp ce coloristii necesita un nivel mult mai ridicat de precizie. Desi este, desigur, posibil sa faci colorizare folosind tastatura si mouseul cu UI pe ecran, manipularea simultana a multipli parametrii este cel mai usor obtinuta cu suprafete de control.

Este de inteles astfel de ce reprezentantii companiei au ajuns la concluzia ca sunt necesare panouri de control care sa se adreseze unei arii mai largi de utilizatori si sa propuna variante mai accesibile ca buget.

DaVinci Resolve Micro Panel

Acest panou este gandit pentru editori/coloristi care combina editarea si colorizarea. Dimensiunile reduse permit plasarea lui adiacent unei tastaturi si mouse, pentru ca utilizatorul sa le poata folosi pe toate fara a se muta dintr-un loc in altul.

DaVinci Resolve Micro Panel are o portabilitate ridicata si poate fi alimentat prin intermediul unui USB. Conexiuniea este USB C, insa Blackmagic pune la dispozitie un convertor de la USB C la USB 3.

Cu trei trackball-uri si wheel-uri, acest panou de control este potrivit in special fazei primare de corectie a culorii. Cu cele 18 key dedicate pentru corectie si transport, se aseamana indeaproape cu fereastra pentru colorizare primara din Resolve.

Cele 12 butoane rotative din partea de sus corespund cu parametrii de sub wheel-urile de culoare din aplicatie pentru ajustarile parametriilor precum contrast, pivot, detalii mid-tone, intensificarea culorii, saturatie, nuante si altele.

O serie de butoane in partea dreapta a panoului includ key-uri de navigatie si transport.

DaVinci Resolve Mini Panel

Acest model acopera o nisa importanta aflata intre partea primara de colorizare (acoperita de Micro Panel) si setul complet de capabilitati al suprafetei originale. Utilizatorul vizat este unul care necesita un panou de control dedicat si este implicat in special in corectia de culoare.

In plus fata de trasaturile profesionale asigurate de Micro, cele doua ecrane LCD si abilitatea de a accesa o serie de lucruri din meniul Resolve ii ofera utilizatorului un control si mai mare supra imaginii si o navigare mai rapida decat prin UI pe ecran.

Blackmagic sustine ca acest panou poate fi folosit in studio sau chiar adus pe platourile de filmare datorita formei compacte.

Panoul Mini are interfete atat USB C cat si Ethernet. Fata de Micro, printre altele, ofera posibilitatea de a adauga noduri si de a naviga prin timeline.

Noile panouri au layout similar cu suprafata de comanda originala, permitandu-le coloristilor o tranzitie usoara in ambele directii.

Interesat de produsele Blackmagic Design? Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles
Lasati-ne un mesaj!