Cameramanii stiu cat de dificil este sa filmezi atunci cand cerul este gri, dar ai nevoie de o imagine plina de viata.

O solutie pentru ca cerul sa para mai luminos este folosirea unui filtru neutru gradual, suprapunand linia orizontului cu zona in care filtrul incepe sa se inchida la culoare. Pentru cadre statice, este un compromis bun.

In momentul in care incepi sa misti camera manual, pe Steadicam sau pe un gimbal fara perii, artificiul devine evident. In acest caz, solutia este un ND Blender.

ND Blender este practic un filtru gradual care, in loc sa aiba o margine clara de trecere, are o colorare treptata, fina, de sus pana jos. Astfel, alinierea cu orizontul nu isi are sensul iar tranzitia nu este atat de evidenta atunci cand camera este in miscare.

Aceste filtre sunt disponibile pe piata de ceva vreme, insa pana acum erau de dimensiuni mari, pentru mattebox. Tiffen a inceput sa produca de curand varianta cu filet, cu aplicare direct pe obiectiv.

Noile ND Blender vin in mai multe dimensiuni (intre 40.5mm si 82mm, cu densitati ND .6 si ND 1.2), potrivite atat pentru obiectivele foto mai mici cat si pentru obiectivele cinematografice.

Nu in ultimul rand, ND Blender pe filet vor fi de un real ajutor celor care folosesc gimbal fara perii, in conditiile in care multe dintre variantele noi si usoare fac fata cu greu sustinerii unei camere cu mattebox atasat.

Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles
Lasati-ne un mesaj!