Convergent Design a anuntat lansarea lui Titan, un upgrade platit pentru linia de monitoare/recordere externe Odyssey 7Q, 7Q+ si Apollo. Acesta ar permite rezultatului 4K sa fie impartit in 3 ferestre.

In principiu, Titan ii permite semnalului de iesire 4K din orice sursa SDI sau HDMI a unei camere sa faca split in multiple ferestre prin intermediul unei super-sampling la HD si sa fie selectate zone de fereastra ale acelei imagini pentru inregistrare.

Asta ii va da posibilitatea unei camere sa capteze, de fapt, 3 filmari: cea originala, full frame, si doua filmari din ferestre, ceea ce va fi deosebit de util in situatii precum interviuri. Spre exemplu, in interviul tipic de doua persoane, imaginea poate fi impartita in cea principala si apoi cate o fereastra pentru fiecare subiect.

Cameramanul poate sa comute intre cadre printr-o simpla apasare pe ecran, in zona corespunzatoare ferestrei. Odyssey sau Apollo vor inregistra continutul ales, precum si ISO-urile pentru fiecare fereastra. Apoi va scrie un EDL standard pe SSD-ul dispozitivului care poate fi astfel folosit in orice NLE.

O alta zona in care Titan va fi deosebit de util este cea de evenimente sportive.

Comutarea intre ferestre poate fi directa sau treptata, folosind aceeasi tehnologie disponibila pe Apollo. In plus, iesirea dintr-un Convergent Design Apollo poate fi de asemenea folosita ca sursa pentru o comutare live intr-un dispozitiv ce are Titan activat.

Titan poate accepta semnal SDI si HDMI de la camere precum si FS RAW de la camere capabile de RAW precum Sony FS5, FS700 sau FS7. Putand trage cu pana la 29.97fps RAW, poate oferi un super-sample de 1920×1080. Pentru 50p/60p, imaginea va avea un sample in trei ferestre de 720p.

Titan nu necesita optiunea Convergent Design RAW, insa lucreaza cu fisiere RAW dupa cum este mentionat mai sus. In schimb, necesita un upgrade de firmware pentru Odyssey sau Apollo, care va fi gratuit pentru utilizatorii existenti.

Noul upgrade Titan isi va face debutul la IBC Show si se asteapta sa fie disponibil la scurt timp dupa aceea.

Esti interesat de produsele Convergent Design? Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles
Lasati-ne un mesaj!