Gama de obiective Zeiss CP.3 si CP.3 XD a fost anuntata la NAB Show  si ofera o varietate de lungimi focale, de la 15mm la 135mm. Stopurile T au fost facute mai constante de-a lungul plajei de acoperire, oferind T2.9 de la 15 la 21 mm si T2.1 de la 25 la 135 mm. Toate lungimile focale acopera senzori full frame (spre deosebire de CP.2 de 18mm care nu face asta).

Obiectivele de cinema CP.2 au devenit deosebit de populare in ultimii 9 ani, iar Zeiss spera ca obiectivele CP.3 le vor urma exemplul. Dimensiunile fizice si greutatea lor sunt de asemenea mai constante de-a lungul gamei decat cele CP.2, fiind in acelasi timp mai mici si mai compacte. Asta cel mai probabil pentru a face mai usoara schimbarea de la unul la altul pe gimbal-uri si drone.

Inelele de focalizare impart o pozitie standard si toate obiectivele Cp.3 au un diametru frontal de 95 mm (diametrul obiectivelor CP.2 era de 114 mm). Diafragmele au toate cate 14 lamele si o rotatie de focalizare de 300°.

Zeiss eXtended Data este o metoda de inregistrare pentru metadata exacta cadru cu cadru. Se bazeaza pe tehnologia Cooke /i, implementata pe o gama larga de camere profesionale si accesorii. Sistemul eXtended Data inregistreaza:

  • numele, tipul si distanta focala a obiectivului;
  • distanta de focalizare calibrata;
  • valoarea T-stop calibrata;
  • date despre adancimea campului in timp real si distanta hiperfocala;
  • campul orizontal de vizualizare.

In plus, implementarea de metadata de catre Zeiss ofera informatii referitoare la:

  • Caracteristicile de distorsie ale obiectivului bazate pe punctul focal;
  • Caracteristicile de umbrire ale obiectivului bazate pe punctul focal si T-stopul efectiv.

Montura obiectivelor este interschimbabila de la PL-mount standard la Canon EF, Nikon F, Sony E sau Micro Four Thirds, iar asta poate fi facut de catre utilizator, fara a fi nevoie ca obiectivul sa fie dus la service atunci cand se doreste schimbarea monturii.

Zeiss eXtended Data poate fi transferata electronic prin montura la camerele compatibile. Daca o camera nu este compatibila cu tehnologia /i, utilizatorul o poate conecta prin intermediul unui port extern Lemo pentru a trimite date catre un dispozitiv extern cum ar fi receptorul/transmitator timecode Ambient.

Obiectivele Zeiss CP.3 vor incepe sa fie livrate din iunie 2017. Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles
Lasati-ne un mesaj!