Atomos tocmai a anuntat cel mai nou membru al familiei de monitoare/recordere. Atomos Ninja V este capabil un monitor HDR cu diagonala de 5 inci, capabil sa inregistreze continut in cele mai convenabile rezolutii.

Clientii au cerut o versiune mai portabila a dispozitivelor de mari dimensiuni din portofoliul Atomos, cum este Shogun Inferno, insa care sa pastreze aceleasi capabilitati high frame si HDR. Atomos Ninja V este raspunsul companiei. Acesta este un monitor/recorder cu adevarat portabil. Pentru multi utilizatori un ecran de 5 inci este un compromis foarte bun intre un ecran de dimensiuni rezonabile si o greutate redusa. In acest caz, noul monitor cantareste 320g.

Tinand cont de dimensiunile reduse, Atomos Ninja V incorporeaza destul de multe capabilitati. In primul rand beneficiaza de un display full HD 1920×1080, suporta inregistrare de pana la 4K60p si, cu o baterie NP570 (2600 mAh), va rula fara probleme pana la o ora. Afisajul are o luminozitate de 1000 niti, ceea ce inseamna ca poate fi folosit inclusiv in soare direct.

In ceea ce priveste inregistrare, Atomos Ninja V suporta toate variantele de ProRes and DNxHR care erau de asteptat, insa acum vine una in plus: ProRes RAW. Ce-i drept, momentan nu exista nicio camera care sa transmita ProRes RAW pe HDMI, dar cand va aparea, Atomos Ninja V va fi pregatit. In plus, dispozitivul beneficiaza de capabilitati HDR (standarde PQ si HLG) la fel ca monitoarele Atomos mai mari.

Inginerii au reusit sa reduca dimensiunile SSD-ului, denumit Master Caddy III, ceea ce a facut posibila plasarea bateriei imediat langa slotul de SSD. Asta se traduce intr-o grosime generala mai mica. Singura parte proasta este lipsa unei intrari SDI. Insa din moment ce este gandit sa fie folosit in special cu DSLR-uri si camere mirrorless, nu ar trebui sa fie o problema.

Atomos Ninja V ar urma sa apara pe piata incepand cu iulie 2018. Pentru mai multe detalii contacteaza echipa noastra sau viziteaza magazinul nostru online: shop.o-video.ro.

No more articles
Lasati-ne un mesaj!