Zacuto a anuntat update-ul 3.3 de firmware pentru Gratical X si Gratical HD, viewfindere electronice apreciate la nivel global.

Printre imunatatirile aduse de noul update de firmware se numara faptul ca senzorul bateriei poate fi oprit atunci cand semnalizeaza rosu iar indicatorul de pixel la pixel din zona de informatii se va inrosi atunci cand este activ. Mai mult, oprirea barelor de culoare sau a tabelului Macbeth nu mai cauzeaza varfuri.

In plus, toate cele 4 directii de joystick se intorc corect atunci cand este activata imaginea in oglinda.

Atat Gratical X cat si Gratical HD beneficiaza de un display cu micro-OLED cu 5.4 millioane de pixeli, de optica de precizie cu un dioptru incorporat (cu o gama de ajustare cuprinsa intre -1 si +4) si de un procesor dual-core FPGA deosebit de puternic.

Gratical HD este un EVF universal ce beneficiaza de conexiuni standard care ii permit sa fie folosit cu o gama larga de camere, de la Sony a7S la F55 sau de la AJA CION la ARRI Alexa. Acesta nu este un viewfinder pentru cameramanii amatori ci pentru profesionisti, mai ales pentru cei care filmeaza cu mai multe camere si au nevoie de cea mai buna imagine posibila.

Ofera o imagine 1280×1024 clara si luminoasa. Faptul ca display-ul este OLED inseamna ca atat culoarea cat si contrastul sunt deosebit de bune. In plus, densitatea pixelilor si tehnologia OLED elimina efectele de “screen door” si “grid pattern” ce pot aparea pe EVF-urile mai ieftine.

Ecranul este mai inalt decat cei 720 de pixeli necesari pentru HD, iar asta este deoarece este gandit cu waveform, scope si nivelele audio afisate sub imagine, alaturi de masuratorile tipice pentru focalizare si expunere.

Gratical X este, in esenta, un Gratical HD. Diferenta consta in optiunile de software. Gratical HD vine cu un pachet complet in timp ce Gratical X ii ofera utilizatorului posibilitatea de a alege o combinatie personalizata, scazand astfel costurile de achizitionare.

Esti interesat de Zacuto Gratical? Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles
Lasati-ne un mesaj!