Collection: Protectia datelor

O-VIDEO Romania, prin prezentul site de vanzari o-video.ro, colecteaza numai informatiile pe care clientul le furnizeaza in mod voluntar si numai in scopurile precizate in aceasta sectiune. Crearea unui cont este optionala iar accesul pe site nu este conditionat de oferirea de informatii. Acolo unde sunt cerute informatii, precum in formularul de comanda, nu cerem mai multe informatii decat este strict necesar pentru desfasurarea tranzactiei.

Va rugam sa cititi cu atentie informatiile ce urmeaza. Daca aveti nelamuriri sau intrebari suplimentare, ne puteti scrie la adresa contact@o-video.ro.

Site-ul o-video.ro este un magazin online ce colecteaza si prelucreaza date in conformitate cu legislatia nationala si europeana in vigoare. Politicile de pe aceasta pagina descriu ce date colectam, cum le folosim si care sunt drepturile dvs. ca vizitator si client.

1. Date cu caracter personal

"Date cu caracter personal" reprezinta orice informatie referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila. Ca magazin online, o-video.ro colecteaza date cu caracter personal necesare pentru facturare precum nume, adresa si CNP (pentru persoane fizice) sau cod fiscal (pentru persoane juridice).

 • Nu cerem, colectam sau prelucram date cu caracter sensibil (cum ar fi religie, rasa, orientare sexuala etc.)!
 • Nu cerem, colectam sau prelucram date de la minori!

Colectam si prelucram numai date oferite benevol de catre apartinator. Datele se pot impartii in urmatoarele categorii:

 • Date de contact introduse pentru crearea unui cont de utilizator (optional);
 • Date de contact si financiare necesare pentru comandarea, facturarea si livrarea produselor;
 • Date de contact pentru inscrierea la newsletter (optional);
 • Date de interactiune cu site-ul prin utilizarea de cookie-uri (folosirea acestei tehnologii este semnalizata in conformitate cu normele europene si explicata in pagina dedicata);

2. In ce scopuri prelucram datele cu caracter personal

 • Crearea de conturi pentru utilizatori;
 • Procesarea comenzilor online;
 • Livrarea comenzilor procesate;
 • Trimiterea periodica prin email* de noutati, promotii si invitatii la evenimentele organizate de compania noastra;
 • Realizarea de statistici proprii privind cele mai cautate produse si cele mai accesate pagini.

*Inscrierea la newslettere se face optional, prin completarea sectiunii clar demarcate. Inscrierea nu se face automat iar completarea datelor de facturare nu duce in niciun fel la inscrierea la newsletter sau la vreo alta baza de date dedicata marketingului prin mail/posta/telefon sau orice alta modalitate de contact.

3. Transmiterea datelor catre alte entitati

Nu vindem, transferam sau oferim informatiile colectate de pe o-video.ro catre nicio persoana/companie in scopuri de marketing. Datele personale furnizate de catre cumparator vor putea fi transmise numai unor companii cu care ne aflam in relatii de colaborare/ parteneriat in vederea procesarii comenzilor plasate pe site (de exemplu: furnizori de servicii de curierat, furnizori de servicii de plata, asiguratori). Aceasta divulgare a datelor personale se va face numai in baza unor angajamente de confidentialitate incheiate intre O-VIDEO SRL si astfel de companii partenere si numai pentru scopurile specificate, conform legislatiei in vigoare.

Datele personale colectate pot fi furnizate si catre organele abilitate ale statului (Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti etc.), ca urmare a unor cereri expres formulate in acest sens, in baza si in limitele prevederilor legale.

Magazinul online o-video.ro are la baza platforma Shopify, datele introduse de catre vizitator sau client fiind stocate de catre aceasta. Ca procesator de date, Shopify s-a aliniat noul Regulament General de Protectie a Datelor (GDPR) cu intrare in vigoare la nivel european din 25 mai 2018. Astfel, datele utilizatorilor sunt encriptate si securizate. Shopify pastreaza datele pe durata vietii magazinului, apoi le sterge in maxim 90 de zile de la inchiderea acestuia!

4. Mesajele dvs.

Atunci cand ne trimiteti intrebari prin intermediul formularului de contact, sau direct de pe adresa de email personala, vom folosi datele transmise pentru a va contacta in vederea oferirii unei solutii sau a unui raspuns. Nu vom folosi respectivele date pentru adaugarea in nicio baza de date sau liste de newsletter.

5. Drepturile dvs. 

Consimtamantul de prelucrare a datelor este complet optional. Trebuie insa specificat faptul ca refuzul de a acorda informatiile necesare facturarii duce implicit la impiedicarea finalizarii comenzii. Odata oferit acceptul de colectare si prelucrare a datelor, beneficiati in continuare de o serie de drepturi.

5.1. Dreptul la acces: persoanele au dreptul de acces la datele care ii privesc si la informatii precum procesarea, categoriile de date personale, destinatarii datelor sau perioada pentru care vor fi stocate.

5.2. Dreptul la rectificarea datelor: persoanele au dreptul sa solicite modificarea datelor incorecte sau completarea datelor corecte dar partiale.

5.3. Dreptul de stergere: persoanele au dreptul sa ceara in orice moment stergerea datelor personale pe care le detinem. Acest drept se aplica in ceea ce priveste conturile de utilizator si abonarile la newsletter. Dreptul la stergere NU este valabil in cazurile in care exista dreptul legitim si legal de pastrare a datelor pe perioade mai lungi, precum rapoarte contabile, calculul taxelor si tot ceea ce rezulta in urma unei achizitii. In aceste situatii facturile sunt stocate pe perioade de pana la 10 ani. 

5.4. Dreptul de a obiecta: persoanele au dreptul de a refuza utilizarea anumitor date.

5.5. Dreptul de portabilitate: o persoana are dreptul de a cere mutarea datelor sale de la o organizatie la alta.

5.6. Dreptul de a depune plangere: orice persoana care considera ca ii sunt folosite datele in mod abuziv poate depune o plangere la Autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal din Romania.

Pentru orice nelamurire cu privire la datele dvs., modul in care le utilizam sau pentru cereri de stergere/modificare ale datelor dvs. va stam la dispozitie. Ne puteti contacta prin email la contact@o-video.ro, prin formularul de contact de pe o-video.ro, la telefon + 40 212 32 89 45 sau direct la sediul nostru din strada Virgil Madgearu nr. 16-18, Bucuresti.

Contacteaza-ne